Suport pentru pacienții cu tuberculoză din Vrancea

Suport pentru pacienții cu tuberculoză din Vrancea

Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă Filiala Constanța va derula în perioada 01.06.2022-30.08.2022 proiectul: „Suport pentru pacienții cu tuberculoză din Vrancea”.

Scopul este îmbunătățirea calității vieții persoanelor în tratament cu tuberculostatice din județul Vrancea. Obiectivul este creșterea calității vieții unui număr de 40 de pacienți cu tratament tuberculostatic din Dispensarele PNF Vidra și Adjud, pe o perioada de 31 de zile.

Un alt obiectiv este sensibilizarea populatiei generale în privința importanței suportului acordat pacienților cu tuberculoză și a combaterii stigmatizării, pe o perioadă de 2 luni. 

Rolul principal al acestui proiect este acela de a menține aderența pacientului la tratament, respectiv sprijinirea pacienților cu tuberculoză pentru finalizarea administrării medicației necesare, astfel încât boala să nu se agraveze prin întreruperea sau abandonul tratamentului, iar, în final, pacientul sa își reia activitatea în condiții normale.

Proiectul „Suport pentru pacienții cu tuberculoză din Vrancea” își propune să vină în ajutorul pacienților din județul Vrancea prin distribuirea unor pachete alimentare și produse de igienă pentru creșterea calității vieții. 

Rezultate relevante așteptate:

40 pachete cu produse alimentare și de igienă distribuite către 40 de pacienți

40 de pacienți care primesc pachete.

Valoarea totală a proiectului este de  4940 RON.

Proiectul este  derulat de ASPTMR Constanța, cu sprijinul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.