Concediu medical și pacienții cu tuberculoză

Concediu medical și pacienții cu tuberculoză

Potrivit Codului Muncii, dreptul la reîntoarcerea în câmpul muncii fără nicio constrângere socială este garantat pentru orice pacient.

În ceea ce privește concediul medical, concedierea nu poate fi dispusa pe durata incapacității temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii.

Art. 60 din Codul Muncii prevede imposibilitatea concedierii salariaților pe durata incapacității temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii.

Ca abatere de la regulă:  Există posibilitatea concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a falimentului sau a dizolvării angajatorului, în condițiile legii.

Campania face parte din cadrul proiectului Step by Step Towards an Inclusive Society. Proiectul este derulat de Asptmr Constanța în parteneriat cu UNOPA – Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA și COPAC -Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din România cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.